REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středomořská omáčka na těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z plodů moře, cibule, česneku, olivového oleje … určená jako příloha k uvařeným těstovinám.


Ingredience:
750 gsměsi plodů moře
500 mlitalské omáčky na těstoviny
120 mlzeleninového nebo kuřecího vývaru
120 mlsuchého bílého vína
60 mlolivového oleje
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Ve velké pánvi orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno nasekanou cibuli a česnek
2. Asi po 4 minutách přidáme plody moře a zprudka je opečeme, aby změkly
3. Přilijeme víno, chvíli povaříme, pak přilijeme italskou omáčku a zeleninový nebo kuřecí vývar
4. Chvíli povaříme, občas zamícháme, omáčku dosolíme
5. Nakonec hotovou omáčku promícháme s těstovinami.

Poznámka:

Italskou omáčku si můžete koupit v každém větším supermarketu nebi si ji prostě připravte doma: Italská omáčka na těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy