REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špeková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka k vařenému nebo dušenému hovězímu masu, ke zvěřině.


Ingredience:
Suroviny pro 6 osob:
1/4 lpaprikové šťávy
0,3 lvývaru z hovězího masa (kostky)
60 gslaniny
30 ghladké mouky na jíšku
30 gsádla na jíšku
20 grajčatového protlaku
tymián
sůl

Postup:

1. Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavší jíšku, kterou na mírném ohni postupně podléváme studeným vývarem a paprikovou šťávou
2. Rozmícháme dohladka a za občasného míchání asi 20 minut dobře povaříme
3. Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, tuk slijeme a slaninu i rajčatový protlak vmícháme do omáčky
4. Okořeníme tymiánem, podle chuti přisolíme a omáčku ještě znovu asi 10 minut povaříme.

Doporučení:

Příloha: Vařené nebo dušené hovězí maso, ke zvěřině apod.

Poznámka:

Příprava paprikové šťávy viz: Papriková šťáva.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy