Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.
Ingredience:
4 ks | plátky chleba |
3 ks | vajíčka |
100 g | strouhaného parmazánu |
1 lžíce | zelených oliv |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | pesta z medvědího česneku |
špetka soli |
Postup:
- Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
- Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem.
- Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté.
- Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka).
- Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče.
- Nasekejte si bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.