Česká klasika, houbová smaženice, ale tentokrát z mražených hub. A samozřejmě s cibulí, vajíčky, sádlem i drceným kmínem. Podáváme na chlebu nebo na topince.
Ingredience:
200 g | mražených hub |
4 ks | vajec |
1 ks | cibule |
1 lžíce | dobrého sádla |
1 lžíce | másla |
1 lžička | drceného kmínu |
pažitka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby necháme rozmrazit
2. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu
3. Osolíme, opepříme a okmínujeme
4. Přidáme vajíčka a necháme je srazit
5. Podle chuti případně dosolíme
6. Na talíři posypeme pažitkou.
Podáváme s čerstvým chlebem. Výborná je i na topince nebo opečeném toustu.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.