Okořeněné podušené kuřecí maso s cibulí, žampiony, játry, sýrem a bylinkami, obalené v palačinkovém těstě a osmažené dozlatova.
Ingredience:
800 g | kuřecího masa |
200 g | žampionů |
100 g | kuřecích jater |
80 g | plátkového nebo taveného sýra |
15 g | hořčice |
50 ml | oleje |
3 lžíce | grilovacího koření |
2 lžíce | nasekaných bylinek ( petrželky, estragonu) |
2 ks | červené cibule |
sůl | |
Na těsto: | |
350 ml | mléka |
200 ml | vody |
50 ml | oleje |
200 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
100 g | hladké mouky |
100 g | strouhanky |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, posypeme grilovacím kořením a necháme v chladu 3 hodiny odležet
2. Odleželé kousky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme trochu vody a dusíme do poloměkka
3. Ke konci dušení k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dobře očištěná játra a na plátky nakrájené žampiony, všechnu tekutinu vydusíme a necháme vychladnout
4. Z mouky, mléka, vody, oleje, rozklepnutých vajec a soli vymícháme hladké těsto, z kterého na trošce oleje usmažíme slabé palačinky
5. Palačinky potřeme hořčicí, přidáme masovou směs, sýr a bylinky, stočíme do balíčků a dáme na půl hodiny vychladit
6. Nakonec palačinky obalíme v hladké mouce, rozklepnutém vejci, strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
Jako přílohu podáváme čerstvou zeleninu.