REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné podušené kuřecí maso s cibulí, žampiony, játry, sýrem a bylinkami, obalené v palačinkovém těstě a osmažené dozlatova.


Ingredience:
800 g kuřecího masa
200 g žampionů
100 g kuřecích jater
80 g plátkového nebo taveného sýra
15 ghořčice
50 mloleje
3 lžíce grilovacího koření
2 lžícenasekaných bylinek ( petrželky, estragonu)
2 ks červené cibule
sůl
Na těsto:
350 mlmléka
200 mlvody
50 mloleje
200 ghladké mouky
2 ksvajec
špetka soli
olej na smažení
Na obalení:
100 g hladké mouky
100 gstrouhanky
1 ksvejce

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, posypeme grilovacím kořením a necháme v chladu 3 hodiny odležet
2. Odleželé kousky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme trochu vody a dusíme do poloměkka
3. Ke konci dušení k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dobře očištěná játra a na plátky nakrájené žampiony, všechnu tekutinu vydusíme a necháme vychladnout
4. Z mouky, mléka, vody, oleje, rozklepnutých vajec a soli vymícháme hladké těsto, z kterého na trošce oleje usmažíme slabé palačinky
5. Palačinky potřeme hořčicí, přidáme masovou směs, sýr a bylinky, stočíme do balíčků a dáme na půl hodiny vychladit
6. Nakonec palačinky obalíme v hladké mouce, rozklepnutém vejci, strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy