REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená kosmatice nasladko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené květenství kosmatice (černého bezu) servírované posypané moučkovým cukrem a dochucené skořicí nebo medem.


Ingredience:
4 ksvelké květenství kosmatice (černého bezu) a to i se stopkou
olej na smažení
Na těstíčko:
3 lžícehladké mouky
2 lžícemléka
2 ksvejce
špetka kypřicího prášku
skořice nebo med
moučkový cukr
špetka soli

Postup:

1. Květenství bezu zbavíme případných broučků a jiných nečistot, aby vynikla chuť květů, rozhodně je nemáčíme ve vodě
2. Vejce rozšleháme a zamícháme do něj mléko, špetku soli a mouku, vyrobíme si hustší těstíčko
3. Do těstíčka namáčíme celé květenství kosmatice a v pánvi s rozpáleným olejem květy osmažíme dozlatova, což trvá jen krátce, asi 2-3 minuty
4. Usmažené kosmatice klademe na papírové ubrousky a jakmile se olej vstřebá do ubrousku, ihned je podáváme posypané cukrem a skořicí, nebo potřené medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy