REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená jablka po Brněnsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na plátky jablek obalených v těstíčku a usmažených dozlatova.


Ingredience:
2 ksjablka
1 ksvejce
1 dlmléka
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžičkacukru
máslo
skořicový cukr

Postup:

1. Velká jablka oloupeme a napříč nakrájíme na tenká kolečka, z nichž vyřízneme jaderník
2. Kolečka pak máčíme v připraveném těstíčku, smažíme v rozpáleném máslem a horké sypeme skořicovým cukrem
3. Těstíčko připravíme jako na kapání, tedy mouku s cukrem rozmícháme v mléce s rozkverlaným vejcem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy