REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená jablka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V těstíčku obalená kolečka jablek, usmažené dorůžova a posypaná skořicovým cukrem.


Ingredience:
1 kgjablek
mletá skořice
moučkový cukr
Na těstíčko:
3,5 dlmléka
2 kscelá vejce
250 ghladké mouky
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jadřince a pokrájíme je na plátky
2. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a ihned smažíme ve vroucím oleji po obou stranách dorůžova 3. Usmažená jablka posypeme skořicovým cukrem (smícháme skořici s cukrem) a ještě horké podáváme.

Příprava těstíčka: Vejce se špetkou soli rozmícháme v mléce a pak ho, za stálého míchání, přiléváme do mouky. Vypracujeme těstíčko, které ihned použijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy