REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená jablka ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky jablek obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova, servírované pocukrované moučkovým cukrem.


Ingredience:
6 ksnakyslých jablek
2 ksvajec
1 ksskořicového cukr
200 gpolohrubé mouky
150 mlbílého vína
šťáva z 1 citronu
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřince a nakrájíme na silnější plátky
2. Kolečka jablek pokapeme citronovou šťávou, posypeme skořicovým cukrem a chvíli je necháme stát
3. Vejce rozšleháme se špetkou soli a vínem, přidáme prosátou polohrubou mouku a vymícháme hladké těstíčko
4. Plátky jablek obalíme v těstíčku a na rozehřátém oleji po obou stranách zvolna opečeme dozlatova
5. Hotové necháme okapat na ubrousku a pak pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy