REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sluky pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené sluky obložené topinkami s orestovanými, podušenými jedlými vnitřnostmi sluk.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 kssluk
6 kstopinek
6 ksplátků slaniny
100 gmásla
125 mlsmetany
mletý pepř
vývar
sůl
Na pomazánku:
50 gslaniny
30 gmásla
20 gstrouhané housky
20 gcibule
1 lžícevývaru (bílého vína)
1 ksžloutku
1 kszrnko jalovce
jedlé vnitřnosti sluk
trochu zelené petržele
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Připravené, očištěné sluky osolíme, slabě opepříme, svážeme, potom je obalíme celé do plátku slaniny a nití ovážeme
2. V hrnci rozpálíme máslo a sluky v něm nejdříve po obou stranách rychle opečeme
3. Pak je podlijeme vývarem, dáme do trouby a upečeme doměkka (to trvá asi 30 až 50 minut), při pečení je obracíme a vypečenou šťávou přeléváme
4. Měkké sluky vyjmeme, nit z nich odstraníme a urovnáme je na nahřátou mísu
5. Šťávu z upečených sluk trochu vydusíme, procedíme, popřípadě zjemníme smetanou a sluky jí přelijeme
6. Kolem sluk rozložíme topinky se slučí pomazánkou.

Úprava topinek se slučí pomazánkou:
7. Nejdříve si připravíme 6 topinek opražených na tuku
8. Vnitřnosti sluk bez žaludku, žluči, volátka, ale se střívky jemně rozsekáme
9. V hrnci na rozpáleném másle a naškrábané slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme rozsekané slučí vnitřnosti, osolíme, nepatrně opepříme, okořeníme roztlučeným jalovcem a trochu podusíme
10. Pak vše podlijeme trochou vývaru (bílým vínem), zasypeme strouhanou houskou, znovu krátce podusíme, z plotny odstavíme a po částečném prochladnutí směsi přimícháme do ní syrový žloutek
11. Hotovou pomazánkou potřeme připravené topinky a v horké troubě je asi 5 minut opečeme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené bramborové kuličky, bramborové krokety nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy