REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikovaná zvěřina na pivu, servírovaná se šípkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná kýta či plec z kance, jelena, daňka … opečená na pánvi na sádle, pak podušená podlitá pivem a vývarem, ochucená divokým kořením, servírovaná nakrájená na plátky spolu s šípkovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
cca 700 gzvěřiny vcelku ( kýty, plece apod.)
cca 100 gšpek - pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku
200-250 mlčerného piva (používám Kozel)
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícešípkové zavařeniny
2 lžícesádla
8 kskuliček jalovce
1 kssnítka čerstvého tymiánu
1 kscibule
sterilované drobné cibulky
silný vývar (popř. demi glace)
pepř
sůl

Postup:

1. Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme, zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky
2. Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme, přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem, vhodíme jalovec a tymián, necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak a dusíme doměkka (kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas!)
3. Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku, do té vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky, prohřejeme a dochutíme (pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko)
4. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme utřeným máslem s moukou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy