REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovácké pěry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté knedlíky plněné meruňkou, zalité oslazeným mlékem a potřené máslem, v troubě upečené.


Ingredience:
600 gmeruněk
Na kvásek:
20 ghladké mouky
8 gdroždí
3 lžícevlažného mléka
1 lžičkacukru
Na těsto:
300 ghladké mouky
60 gmásla
15 gcukru
1 ksvejce
0,8 dlvlažného mléka
špetka strouhané citronové kůry
špetka soli
máslo na vymazání pekáčku
mouka na vál
Na přelití, omaštění a posypání:
2 lžícecukru
2,5 dlmléka
máslo
opražená strouhanka
moučkový cukr

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s cukrem, rozdrobeným droždím, vlažným mlékem a na teplém místě necháme vykynout
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, sůl, cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vejce rozmíchané v mléce, kvásek a mícháme, dokud se těsto nepřestává lepit na stěny mísy
3. Nakonec zapracujeme do těsta rozpuštěné máslo a necháme na teplém místě vykynout, pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 1 cm a nakrájíme z něho 12 čtverců
4. Do každého zabalíme půlku vypeckované meruňky, knedlíky zakulatíme, narovnáme do vymazaného pekáčku a necháme ještě 10 minut kynout
5. Potom knedlíky zalijeme vroucím oslazeným mlékem, potřeme máslem, vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut při 170 °C
6. Pěry podáváme podlité mlékem z pekáčku, posypané opraženou strouhankou a moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy