REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžová kaše pečená s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená rýže zalitá mlékem, promíchaná s jablky a cukrem, podávaná posypaná skořicí.


Ingredience:
600 gjablek
300 grýže
60 gmásla
50 gkrupicového cukru
1 lmléka
moučkový cukr
mletá skořice
špetka soli
voda

Postup:

1. přebranou, vařící vodou propláchnutou rýži vsypeme do pekáčku, zalijeme mlékem, nepatrně osolíme a v troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme tak dlouho, až se mléko vstřebá do rýže
2. Při dopékání do rýže vmícháme krupicový cukr, povrch uhladíme a poklademe oloupanými, jadřinců zbavenými a na plátky pokrájenými jablky
3. Horkou kaši rozdělíme na talíře, porce posypeme moučkovým cukrem a skořicí, pokapeme rozehřátým máslem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy