REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozpeky se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpeky se připravovaly ve staročeské kuchyni ze zbytků chlebového těsta, tento recept využívá polohrubou mouku a další ingredience, ze kterých vypracujeme těsto, to plníme vypeckovanou švestkou a cukrem s mákem a upečeme dozlatova.


Ingredience:
500 gšvestek
250 gpolohrubé mouky
50 gmásla
40 gcukru
20 gdroždí
1/8 lmléka
1 ksžloutku
mák
sůl
máslo na pokapání

Postup:

1. Z polohrubé mouky, mléka a kvasnic vypracujeme husté těsto, necháme vykynout
2. Po vykynutí těsto rozválíme na 1 cm vysoký plát a rádýlkem nakrájíme na čtverečky
3. Do středu každého dáme vypeckovanou švestku a vydatně ji zasypeme mletým mákem smíchaným s cukrem
4. Okraje přehneme a spojíme
5. Pokapeme je vydatně rozpouštěným máslem a po vykynutí je pečeme, ve středně vyhřáté troubě, na pomaštěném plechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy