REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slívovačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato omáčka se tradičně podávala a dosud podává k vařenému uzenému maso s bramborovými knedlíky.


Ingredience:
40 gmásla
30 ghladké mouky
3 lžícešvestkových povidel
1 hrstsušených švestek
3/4 lvody
mletá skořice
cukr
rum
sůl

Postup:

1. Povidla rozvaříme spolu se sušenými švestkami a prolisujeme
2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisované švestky, trochu osolíme, dolijeme vodou a povaříme
3. Podle chuti osladíme, ochutíme skořicí a rumem.

Doporučení:

Chutná však i k prázdným kynutým knedlíkům, k bramborovým šiškám, ke svítkům apod.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy