REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodné jako příloha k vepřovému či hovězímu masu.


Ingredience:
1 kg (a více)brambor
sůl
solamyl
vodana vaření

Postup:

1. Uvaříme brambory a rozmačkáme je na jemno, mírně je osolíme
2. Uděláme z nich kopičku, kterou rozdělíme na 4 díly
3. Jeden díl dáme stranou a na jeho místo nasypeme solamyl (tolik, co 1/
4 brambor), odebrané brambory vrátíme zpět a ze všeho vypracujeme vláčné těsto
4. Vytváříme malé kuličky, do jejichž středu vymáčkneme prstem důlek
5. Vložíme do vroucí vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou napovrch
6. Po vyjmutí z vody ihned podáváme.

Doporučení:

Poléváme sosem z masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy