REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladký kynutý cop plněný nutellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když toto není přímo velikonoční recept, díky tvaru se hodí i na slavnostní menu na naše Velikonoce. Jde o kynuté těsto potřené hojně nutellou, na několika místech naříznuté, zamotané, upletené do tvaru copu a pak upečené v troubě dozlatova. Rozpis na dva copy!


Ingredience:
700 ghladké mouky
50 gmásla
300 mlvlažného mléka
2 lžícemoučkového cukru
1 rovná lžičkasoli
2 ksvaječné žloutky
1 kskostky droždí
nutella
Ostatní:
papír na pečení
mouka na pomoučení pracovní desky

Postup:

1. Mouku vysypeme do mísy, vytvoříme uprostřed důlek, do kterého dáme rozdrobené kvasnice, ty zasypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka, necháme vykynout kvásek, jakmile kvásek vykyne, přidáme rozpuštěné máslo, zbytek mléka, cukru, sůl a vaječné žloutky, vypracujeme těsto které necháme zakryté vykynout
2. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme ho na vál a rozdělíme na dvě poloviny
3. Z jedné poloviny vyválíme na pomoučené pracovní desce plát asi 1 cm silný, ten hojně potřeme nutellou, zarolujeme jako roládu, kterou podélně uprostřed rozřízneme nožem, na jedné straně řez nedokončíme, takže těsto zůstane spojené, povrch obou částí několikrát po celé délce nařízneme (objeví se nám nutella), pak obě nohavice smotáme do copu, konce k sobě zatlačíme a cop přeneseme na plech s pečícím papírem
4. Druhou polovinu těsta zpracujeme stejným způsobem, takže nám vzniknou dva copy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 60 minut
6. Hotové copy nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy