REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízoví šneci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečení šneci z listového těsta plnění náplní z rybízové marmelády, rumu a solamylu.


Ingredience:
500 glistového těsta
hladká mouka na vál
Na náplň:
1 lžícesolamylu
150 grybízové marmelády
20 mlrumu

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 4 mm
2. Na náplň rybízovou marmeládu promícháme s rumem i solamylem a připravenou náplní potřeme plát těsta
3. Těsto s marmeládou stočíme do rolády, ostrým nožem rozkrájíme na plátky silné asi 2 cm, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova
4. Na kovové mřížce necháme vychladnout a podáváme.

Doporučení:

Šneky můžeme také plnit mákem, ořechy nebo i tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy