REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilská zelenina naložená v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená zelenina naložená v oleji s kapary, olivami a bylinkami.


Ingredience:
Na 3 sklenice po 0,7 l:
500 gkvětáku
100 gčerných oliv bez pecek
1 lvody
600 mlolivového oleje
250 mlbílého vinného octa
1 lžičkasušené bazalky
1 lžičkasušeného oregana
1/2 lžičkysušeného tymiánu
8 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 ksfenyklu
1 ksmalé lahvičky kaparů ve slaném nálevu

Postup:

1. Mrkve oloupeme a nakrájíme na kostičky, fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme také na kostičky, česnek oloupeme, květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme
2. Ocet s vodou svaříme, přidáme zeleninu, povaříme asi 1 minutu a necháme vychladnout, pak přecedíme přes síto a zeleninu necháme dobře okapat
3. Potom zeleninu promícháme s kapary, olivami, oreganem, bazalkou, tymiánem a naskládáme do čistě vymytých sklenic
4. Nakonec zalijeme až po okraj olejem, dobře uzavřeme a necháme vychladnout, sklenice přechováváme na temném a chladném místě, kde vydrží asi 3 měsíce.

Doporučení:

Naložená zelenina dostane pikantní chuť, když k ní přidáme ještě malé pálivé papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy