REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselé okurky k okamžité konzumaci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurky uvařené v sladkokyselém nálevu spolu s cibulí, česnekem a křenem, vhodné k okamžité spotřebě.


Ingredience:
Asi 9 sklenic o obsahu 0,75 l:
3 kgmenších okurek
100 gkřenu
170 gcukru
70 gsoli
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkových listů
1 kscibule
1 kspaličky česneku
1 lžícehořčičného semínka
1 lžičkacelého pepře
600 mlocta 8 %
2 lvody

Postup:

1. Okurky namočíme ve studené vodě, očistíme kartáčkem a opláchneme, pak je propícháme na několika místech vidličkou
2. Do velkého hrnce dáme vařit 2 l vody, přidáme bobkové listy, kuličky pepře i nového koření, hořčičná semínka, oloupané a rozpůlené stroužky česneku, oloupaný na plátky nakrájený křen, oloupanou na klínky nakrájenou cibuli, cukr, sůl a uvedeme k varu
3. Přilijeme ocet, vložíme okurky a mírným varem vaříme asi 5 minut, pak sundáme z tepla a necháme v nálevu vychladnout, potom okurky slijeme, narovnáme do sklenic, zalijeme nálevem, uzavřeme a dále uchováváme v chladu
4. Takto upravené okurky můžeme rovnou po vychladnutí konzumovat.

Doporučení:

Chceme-li okurky dále skladovat, zalijeme je ve sklenici znovu horkým nálevem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy