REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská omeleta s ryzci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce opečené brambory, kolečka klobásky, cibule a proužky papriky, přelité vejci, pod pokličkou zapečené.


Ingredience:
8 ksryzců
2 ksdopředu uvařené brambory
2 ksvejce
1 ksnožičky maďarské klobásky
1 ksmasité papriky
1 ksčervené cibule
mletá červená paprika
petrželka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné ryzce rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, brambory a klobásu na plátky, papriku na proužky
2. Vše osolíme okmínujeme a na oleji opékáme z obou stran 10 minut
3. Zalijeme vejci, přidáme pepř, červenou papriku, přiklopíme, ztlumíme oheň a necháme 3 minuty zapéci, než vejce ztuhnou
4. Selskou omeletu nakonec posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou a ihned podáváme.

Doporučení:

Lze použít i jiné houby, hřibovité, pokrájené na plátky, či rozpůlené kloboučky holubinek atd.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy