REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečených paprik v nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné papriky upečené v troubě, zapařené, oloupané, nakonec vyskládané do sklenice a zalité pikantním nálevem.


Ingredience:
1 ksčervené papriky
1 ksžlutépapriky
1 ksoranžové papriky
1 kszelené papriky
1 ksbílé papriky
několik stroužků česneku
olivový olej
Na nálev:
2 dclolivového oleje
5 clvinného octa nebo dle chuti
drcené chilli
oregano
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Různě barevné papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme a poskládáme na plech
2. K paprikám přidáme i několik stroužků česneku pro aroma, pokapeme olejem 3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezačnou zlátnout, tedy asi 15-20 minut 4. Upečené papriky vyjmeme z trouby, přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme zapařit, pak je sloupneme a nakrájíme na tenké proužky
5. V misce si připravíme nálev; olivový olej ochutíme vinným octem, drceným pepřem, solí, petrželkou, oreganem a drceným chilli
6. Připravíme si nádobu, do které papriky vyskládáme do 3/
4 nádoby a zalijeme nálevem, skladujeme dobře uzavřené.

Doporučení:

Takto připravené papriky můžeme i zavařit. Sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy