REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z hlávkového zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát z hlávkového zelí, paprik, mrkve, cibule, pórku a sladkokyselého nálevu.


Ingredience:
1,5 kgnakrouhané zelí
3-4 ksmasité paprikové lusky
3 ksvětší mrkve
1 ksvelké cibule
1 kspórku
Zálivka na 1 kg nakrouhané zeleniny:
0,25 lvody
1 lžícekrystalového cukru
1 lžíceoleje
1 lžíceocta
1 lžičasoli

Postup:

1. Zelí nakrouháme na struhadle, nebo pokrájíme na úzké proužky
2. Ostatní zeleninu očistíme a nastrouháme, pórek nakrájíme na tenká kolečka
3. Veškerou zeleninu smícháme a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou smícháním vody, cukru, oleje, octa a soli, necháme odležet
4. Odleželý salát ihned podáváme nebo ho můžeme dát do zavařovacích sklenic, sterilujeme po dobu 20 až 30 minut, teplotu zvedáme až na 90 °C, sklenice o obsahu 0,7 až 0,9 l sterilujeme 25 minut, menší sklenice 20 minut při uvedené teplotě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy