REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z grilovaných žampionů, řepy, cibule a cukety, s pikantním dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z grilované zeleniny s křenovo-řepným dipem, posypaný opraženými sezamovými semínky a vlašskými ořechy.


Ingredience:
8 ksmalých žampionů
4 ksmenší cibule
2 ksčervené řepy
1 kscukety
200 mlcréme fresh (nebo tučné zakysané smetany)
3 lžícevlašských ořechů
2 lžícenastrouhaného čerstvého křenu
1 lžícesezamových semínek
citronová šťáva
olivový olej
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Řepu a cuketu nakrájímeé na tenčí pátky, cibuli a žampiony na čtvrtky a ogrilujeme na trošce oleje 2. Na suché pánvi opečeme nejprve nahrubo nasekané vlašské ořechy, až začnou vonět
3. Totéž pak uděláme se sezamovými semínky
4. Nasekáme si najemno dvě vrchovaté lžíce již vychladlé ogrilované řepy, přidáme k ní 2 lžičky křenu, pár kapek citronu, bílý pepř a sůl
5. Vše lehce smícháme s créme fresh
6. Na talíř naskládáme zeleninu, osolíme ji, opepříme a zakápneme lehce olivovým olejem a citronovou šťávou
7. Podáváme s vychlazeným křenovo-řepným dipem, posypané opraženými sezamovými semínky a ořechy.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy