REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z hlívy ústřičné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát, vhodný i jako příloha k různým pokrmům, z povařené hlívy, červené cibule a papriky, zelí, olivového oleje a koření.


Ingredience:
200 ghlívy ústřičné
200 gbílého zelí
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
1 ksčervené cibule
1 lžičkanasekané řeřichy
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Hlívu nakrájíme na proužky a uvaříme do měkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Zelí, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky
3. Všechny suroviny promícháme, ochutíme utřeným česnekem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme 1 hodinu odležet
4. Porce salátu na talíři ozdobíme nasekanou řeřichou a podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy