REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá jarní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z kousku celeru, karotky, cibule, masoxu … jemné krupice a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou a také máslem.


Ingredience:
1,5 lvody
0,25 lsmetany
60 gmásla
50 gjemné krupice předem namočené ve vodě
2 ksžloutků z velkých vajíček
1 kskarotky
1 kscibule
1 kskousek celeru
1 kskostky masoxu
zelená nať
trochu muškátového květu
sůl

Postup:

1. Celer a mrkev, očistíme, ustrouháme na struhadle a vložíme do mírně osolené vody s masoxem
2. Ještě přidáme na jemno usekanou menší cibuli a polévku dáme vařit
3. Těsně před začátkem varu přidáme dopředu nabobtnanou krupici a vše povaříme
4. Ve smetaně rozkverláme vaječné žloutky a směs, za stálého míchání, vlijeme do polévky, necháme prohřát, ale už nevaříme
5. Nakonec polévku dochutíme čerstvým máslem, nastrouhaným muškátovým květem, usekanou natí, pouze zamícháme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy