REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skalická bramboračka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento recept na chutnou bramboračku ze Slovácka. Jde o jíškou zahuštěnou bílou polévku s vložkou brambor a hub. Polévka má pikantní smetanovou a nakyslou chuť.


Ingredience:
1 lvývaru z kostí
4 ksstředně velké brambory
2 ksstroužky česneku
1 kskousek celeru
1 ksmrkev
1 kscibule
250 ghub v sladkokyselém nálevu
200 gsmetany na vaření
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, uděláme jíšku, přilijeme vývar, rozmícháme, necháme vařit
  2. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, celer, nalijeme houby i s nálevem, osolíme, opepříme, vaříme až zelenina a brambory změknou
  3. Přidáme utřený česnek, majoránku, přilijeme smetanu, povaříme ještě 5 minut
  4. Hotovou polévku nalijeme do talířů a podáváme s pečivem nebo chlebem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy