REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přivařená polévka s vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová bílá polévka s vložkou brambor a vajíček.


Ingredience:
400 gsyrových brambor
20 ghladké nebo polohrubé mouky
20 gmásla
1/4 lkysané smetany
1/4 lsladkého mléka
2 ksvejce
kopr
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, zalijeme je vodou s rozmíchanou hladkou moukou a dobře povaříme
2. Do povařeného základu přidáme, kysanou smetanu a mléko, vše necháme přejít varem, pak do polévky hodíme vejce, zamícháme, ale dále nevaříme
3. Nakonec polévku zjemníme kouskem čerstvého másla, podle chuti přisolíme a okořeníme sekaným koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy