REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozinková rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci v troubě podušená rýže spolu s máslem, cukrem a rozinkami, servírovaná přelitá smetanou, spolu s kompotem.


Ingredience:
300 grýže
100 grozinek
60 gmásla
60 gcukru
3 dlsmetany
špetku soli
voda

Postup:

1. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži zalijeme odměřeným množstvím vody (2 šálky vody na 1 šálek rýže), přidáme špetku soli, máslo a dusíme v troubě zaklopené asi 10 minut
2. Přidáme přebrané, propláchnuté rozinky a cukr, dusíme, až rýže změkne
3. Vše promícháme masovou vidličkou a podáváme horké, přelité smetanou, doplněné kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy