REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské makové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejsou to makové knedlíčky ve vlastním slova smyslu. Tak se toto vánoční jídlo ve Slezsku nazývá. Podává se na Štědrý den a na Silvestra.


Ingredience:
250 gmletého máku
250 grozinek
75 gcukru
40 gnadrobno nasekaných mandlí
0,5 lmléka
12 kssucharů
4 lžícerumu

Postup:

1. Čtvrt litru mléka necháme vařit, přidáme cukr a rum
2. Slijeme na umletý mák, přimícháme rozinky a sekané mandle
3. Mléko zahřejeme a postupně ho naléváme na suchary a makovou směs vršíme do nádoby z varného skla
4. Úplně nakonec přidáme vrstvu máku
5. Dáme do chladničky vychladit a pak můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy