Láďa Hruška tentokrát na obrazovce TV Nova předvedl recept našich babiček a připravil rychlé a chutné švestkové knedlíky z nekynutého těsta.
Ingredience:
1 hrnek | polohrubé mouky |
1 hrnek | horké vody |
špetka soli | |
švestky | |
voda na uvaření švestek | |
mouka na pomoučení pracovní plochy a vyválení těsta | |
cukr promíchaný s pomletým mákem a rozpuštěné máslo |
Postup:
1. Do větší mísy nasypeme hrnek mouky a špetku soli, zalijeme horkou vodou a vařečkou vypracujeme těsto, to necháme chvili odpočinout 2. Z těsta uděláme dlouhého “hada”, těsto rukou zploštíme a na něj poklademe jednotlivé švestky, nožem těsto mezi švestkami nakrájíme
3. Švestky v těstíčku obalíme a ještě vyválíme v mouce
4. Vytvarované knedlíky vložíme do vroucí vody a počkáme, až vyplavou na povrch, tedy zhruba za 7 minut jsou hotové
5. Knedlíky vytáhneme pomocí sítka, okapané dáme do mísy
6. Švestkové knedlíky servírujeme hojně posypané cukrem smíchaným s pomletým mákem a přelité rozpuštěným máslem.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.