REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeské švestkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Láďa Hruška tentokrát na obrazovce TV Nova předvedl recept našich babiček a připravil rychlé a chutné švestkové knedlíky z nekynutého těsta.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhorké vody
špetka soli
švestky
voda na uvaření švestek
mouka na pomoučení pracovní plochy a vyválení těsta
cukr promíchaný s pomletým mákem a rozpuštěné máslo

Postup:

1. Do větší mísy nasypeme hrnek mouky a špetku soli, zalijeme horkou vodou a vařečkou vypracujeme těsto, to necháme chvili odpočinout 2. Z těsta uděláme dlouhého „hada“, těsto rukou zploštíme a na něj poklademe jednotlivé švestky, nožem těsto mezi švestkami nakrájíme
3. Švestky v těstíčku obalíme a ještě vyválíme v mouce
4. Vytvarované knedlíky vložíme do vroucí vody a počkáme, až vyplavou na povrch, tedy zhruba za 7 minut jsou hotové
5. Knedlíky vytáhneme pomocí sítka, okapané dáme do mísy
6. Švestkové knedlíky servírujeme hojně posypané cukrem smíchaným s pomletým mákem a přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy