Obalované vepřové maso plněné vaječnou směsí, osmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | šunky |
60 g | hrášku |
20 g | másla |
2 ks | vajec |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Na másle opečeme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme hrášek, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a mícháme, dokud vejce neztuhnou
2. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, poklademe vaječnou směsí, přehneme je a okraje paličkou sklepneme
3. Plněné řízky postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.