REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražské řízky z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželý mletý, méně prorostlý vepřový bůček, zahuštěný nastrouhaným sýrem, obalený a usmažený ve tvaru placek nebo karbanátek.


Ingredience:
500 gmletého, méně prorostlého vepřového bůčku
100 gnastrouhaného ementálu nebo jiného tvrdého sýra
1/4 lnesvařeného mléka
strouhanka na obalení
olej na smažení
hladká mouka
vejce
sůl

Postup:

1. Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa, uložíme dolů do ledničky a necháme odležet do druhého dne (všechna tekutina se do masa vpije)
2. Druhý den směs osolíme a zahustíme jemně ustrouhaným sýrem, směs spojíme v hladké těsto, ze kterého tvoříme na pomoučeném prkénku oválné placičky
3. Sekané řízky obalujeme ve vejci a strouhance a poté je opékáme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Pražské řízky servírujeme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Poznámka:

Čerstvé řízky mají jemnou chuť, podobnou chuti masa telecího, proto je nesmíme kořenit!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy