REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ricottové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, cukru, vajec, podmáslí, riccotty a borůvek, usmažené dozlatova, posypané cukrem se skořicí, polité sirupem, podávané s javorovým máslem.


Ingredience:
225 ghladké mouky
200 gricotty
150 gborůvek
100 gcukru krupice
55 gcukru krupice na posypání
375 mlpodmáslí
1 lžičkavrchovatá prášku do pečiva
1 lžičkavanilkového extraktu
1 lžičkamleté skořice
4 ksvajec
javorový sirup a citron k podávání
olej
Na javorové máslo:
1-2 lžícejavorového sirupu
80 gmásla

Postup:

1. Připravíme si javorové máslo tak, že smícháme změklé máslo s javorovým sirupem a dáme do lednice ztuhnout
2. Do mísy dáme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme krupicový cukr, podmáslí, vanilkový extrakt, žloutky, vše dobře promícháme, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, riccotu i očištěné borůvky
3.

Zhruba dvě lžíce těsta rozprostřeme do malého lívanečku v pánvi na rozehřátém oleji, zvolna opečeme 3-4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl i zezlátl a tak opakujeme do spotřebování těsta 4. Lívanečky posypeme mletou skořicí smíchanou s krupicovým cukrem, polijeme javorovým sirupem, podáváme s javorovým máslem a plátkem citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy