Na másle usmažená vejce servírovaná spolu se zeleninovou směsí z rajčat, papriky a feferonek.
Ingredience:
8 ks | vajec |
60 g | másla |
4 ks | sterilované feferonky |
3 ks | rajčata |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | zelená paprika |
2 dl | vývaru (může být i z masoxu) |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno, papriku si nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, feferonky rozsekáme 2. Cibuli a česnek usmažíme na polovině másla dozlatova, přidáme papriku, rajčata, feferonky, pepř, sůl a osmažíme, směs zalijeme vývarem a dusíme doměkka, dokud směs nezhoustne
3. Na zbytku másla umícháme vejce, osolíme a rozdělíme na talířky, přelijeme zeleninovou směsí a podáváme s bramborem.