REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Reveňový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Reveň kadeřavá, nebo také rebarbora naložená ve vlastní šťávě a cukru, zavařená.


Ingredience:
1 kgočištěné reveně
400-500 gcukru
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Řapíky reveně před přípravou zbavíme tuhých povrchových vláken a dřevnatých částí, očištěné nakrájíme na malé řezy
2. Reveňové řezy posypeme cukrem a necháme 1 hodinu uležet, až reveň pustí dostatek šťávy
3. Zahřáté sklenice naplněné řezy zalijeme šťávou, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy