REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě, naskládané do sklenic spolu s cibulí a kořením, zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.


Ingredience:
čerstvá růžičková kapusta
kuličky černého pepře
hořčičné semínko
nové koření
cubule
voda
sůl
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
1 lžícesoli
80 gcukru

Postup:

1. Růžičky kapusty odlomíme, očistíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a povaříme tak 5 minut
2. Kapustu zcedíme, naskládáme do sklenic, proložíme kolečky cibule a do každé sklenice dáme několik kuliček černého pepře, nového koření a také 1/
2 lžičky hořčičných semínek
3. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

Příprava nálevu:
Svaříme ocet s vodou, cukrem a solí, jakmile přivedeme nálev k varu, odstavíme ho a dále nevaříme!

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy