Kuličky růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě, naskládané do sklenic spolu s cibulí a kořením, zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.
Ingredience:
čerstvá růžičková kapusta | |
kuličky černého pepře | |
hořčičné semínko | |
nové koření | |
cubule | |
voda | |
sůl | |
Na nálev: | |
1 l | vody |
0,3 l | octa |
1 lžíce | soli |
80 g | cukru |
Postup:
1. Růžičky kapusty odlomíme, očistíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a povaříme tak 5 minut
2. Kapustu zcedíme, naskládáme do sklenic, proložíme kolečky cibule a do každé sklenice dáme několik kuliček černého pepře, nového koření a také 1/
2 lžičky hořčičných semínek
3. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
Příprava nálevu:
Svaříme ocet s vodou, cukrem a solí, jakmile přivedeme nálev k varu, odstavíme ho a dále nevaříme!
Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.