REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžičková kapusta ve slaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky kapusty zalité slaným nálevem, zavařené.


Ingredience:
růžičková kapusta
sklnice s uzávěrem
voda
Na nálev:
1 lvody
250-300 gsoli

Postup:

1. Nejprve si připravíme slaný nálev; vodu se solí přivedeme k varu, ale dále ji nevaříme, občas zamícháme, aby se sůl důkladně rozpustila
2. Očištěné růžičky kapusty vložíme do neosolené vody a vaříme tak 5 minut, pak je necháme okapat
3. Sklenice naplníme okapanou kapustou, zalijeme je teplým nálevem a důkladně uzavřeme
4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy