REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlokvašky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z receptur na kvašáky dříve zkvašené a vhodné ke konzumaci.


Ingredience:
1 kgokurek (nakládaček)
3 kspaliček česneku
2 ksbobkového listu
15 kskuliček pepře
12 kskuliček nového koření
4 ksbobkového listu
4 lžícesoli
1 lvody
vinné listy
višňové listy
snítka kopru i se šlahouny
chlebová kůrka

Postup:

1. Okurky dobře omyjeme, necháme osušit 2. Propícháme je vidličkou
3. Vodu, bobkový list, pepř a sůl krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Nejlépe do kameninové nádoby naskládáme první vrstvu okurek, mezi ně dáme rozčtvrcené stroužky česneku, poté vrstvu kopru, na něj vinné a višňové listy a další vrstvu okurek, vrstvíme dále, až naplníme celou nádobu
5. Zalijeme vše studeným nálevem, přidáme kousek chlebové kůrky, zatížíme, zakryjeme a necháme kvasit 3-4 dny na nějakém teplém místě v bytě.

Doporučení:

Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu! Chlebová kůrka nám urychluje kvašení, kvašáky nám pak ale dlouho nevydrží!

Poznámka:

Recepty na klasické kvašáky: Domácí kvašáky, Sterilované kvašáky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy