REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičkový salát IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nebo na proužky nastrouhané ředkvičky promíchané s cibulí, dochucené octem, cukrem a olejem, v miskách salát ozdobený natvrdo uvařenými osminkami vajíček a petrželkou.


Ingredience:
4 svazkyředkviček
1-2 ksvejce uvařeného na tvrdo
1/4 ksmenší cibule
listy zelené petrželky
ocet
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Dobře omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky nebo je nastrouháme na hrubším struhadle
2. Přidáme oloupanou, na drobno pokrájenou cibuli, zamícháme
3. Nakonec směs zakápneme olejem a octem, dochutíme cukrem a solí, opět lehce promícháme
4. Jednotlivé porce v miskách zdobíme kolečky nebo osminkami natvrdo uvařeného vejce a snítky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy