REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičkový salát s krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z ředkviček, mrkve, rukoly, špenátu a ledového salátu, obložený vařenými křepelčími vejci, zakapaný zálivkou a servírovaný se sýrovými krutony.


Ingredience:
10 kskřepelčích vajec + voda
2 ksmrkve
1 ksmalého ledového salátu
1 ksmalého římského salátu
1 kssvazku rukoly
1 kssvazku ředkviček
100 gmladého špenátu
Na zálivku:
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekaných čerstvých bylinek podle chuti
200 gzakysané smetany
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl
Na sýrové krutony:
80 gstrouhaného čedaru

Postup:

1. Na zálivku smícháme zakysanou smetanu s olivovým olejem a na jemno nasekanými bylinkami, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a necháme v chladu rozležet
2. Na krutony nakrájíme rohlíky na kolečka, rozložíme je na plech, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme dozlatova
3. Křepelčí vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo (asi 3 minuty), zchladíme je, oloupeme a rozpůlíme
4. Rukolu, špenát, římský i ledový salát opereme, necháme okapat a natrháme do mísy, přidáme očištěné mrkve i ředkvičky nakrájené na menší kousky a vše promícháme
5. Salát rozdělíme na talíře, obložíme křepelčími vejci, pokapeme zálivkou a podáváme se sýrovými krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy