REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajský bujón

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bujón z kostky s vložkou rajčat a rýže.


Ingredience:
150 grajčat
10 grýže
1 kskostky bujónu
0,5 lvody
worcesterská omáčka
sůl
zelená petrželka
voda na uvaření rýže

Postup:

1. Rýži spaříme a uvaříme v osolené vodě, pak ji propláchneme studenou vodou
2. Z kostky bujónu a půl litru vody připravíme bujón
3. V takto připraveném vývaru uvaříme omytá, na kostky nakrájená, oloupaná rajčata
4. K uvařeným rajčatům přidáme předem uvařenou rýži, polévku zakápneme worcesterskou omáčkou
5. Nakonec rajský bujón dochutíme nasekanou zelenou petrželkou a případně solí.

Doporučení:

Skvělá je samozřejmě tato polévka i z pravého vývaru, z kostí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy