Krémová polévka z pečených rajčat, rajčatového protlaku, cibule, česneku a vývaru.
Ingredience:
750 ml | kuřecího vývaru |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | nasekaného čerstvého tymiánu + na ozdobu |
10 ks | rajčat |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | červrných cibulí |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omytá rajčata přepůlíme, zbavíme semínek, vyskládáme je na plech, přidáme oloupané stroužky česneku, oloupané na tenká kolečka nakrájené červené cibule, posypeme na jemno nasekaným tymiánem, vše zastříkneme olivovým olejem, osolíme a opepříme
2. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut
3. V kastrolu rajčatový protlak rozmíchaný v kuřecím vývaru, přivedeme k varu, přidáme pečená rajčata s cibulí i česnekem a rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka
4. Servírujeme s plátky chleba pomazanými lučinou a ozdobíme na jemno nasekaným tymiánem.