REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červená zahoustlá omáčka typické rajčatové vůně.


Ingredience:
Na cca 5 porcí (150 g):
750 gvývaru
75 grajčatového protlaku
50 ghladké mouky
45 gcibule
40 gmrkve
40 goleje
35 gcukru
25 gmásla
20 gceleru
20 gpetržele
15 gocta
10 gsoli
1 gcelého pepře
0,5 gcelé skořice
0,5 gnového koření
0,3 gbobkového listu

Postup:

1. Do hotového vývaru (viz. vývary) vložíme rajský protlak, cibuli, koření, a kořenovou zeleninu
2. Cca 20 minut povaříme do změknutí zeleniny a zahustíme jíškou (viz. jíšky)
3. Vše dobře provaříme a pak propasírujeme (přecedíme) 4. Dochutíme solí, cukrem a octem
5. Zjemníme máslem.

Doporučení:

Postup lze obrátit tak, že na oleji se orestuje na plátky nakrájená cibule s kousky kořenové zeleniny potom přidáme koření a prosátou mouku, čímž připravíme světlou zásmažku, doplníme rajský protlak a vše zalijeme prochladlým vývarem, nato přivedeme do varu a za občasného prošlehání metličkou provaříme naposled přecedíme omáčku a dochutíme cukrem solí a octem Tento postup vyžaduje stálý dohled kuchaře nad hrncem a hrozí připálení omáčky, proto George doporučuje výše uvedený postup.

Poznámka:

Kořenovou zeleninu můžeme vynechat a vývar lze nahradit obyčejnou vodou.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.Příprava hovězího vývaru viz. recept: Hovězí vývar (Conzommé – konzomé).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy