REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová omáčka s masem a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajská omáčka s vložkou hovězího masa a rozinek, skvělá k těstovinám.


Ingredience:
500 glibového hovězího žebra
210 grajčatového protlaku
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 grozinek
50 gmásla
4-5 kskostek cukru
2 kskuličky nového koření
1/2 ksstředně velké cibule
1,25 lvývaru z hovězího masa
2 lžícehladké mouky
kousek bobkového listu
kousek citrónové kůry a tochu šťávy
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí žebro opereme a uvaříme do měkka v osolené vodě s kouskem cibule a kořenovou zeleninou
2. Do většího hrnce dáme máslo a na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli
3. Přidáme rajský protlak, trochu pepře a citrónové kůry, 4 ks kostky cukru, za stálého míchání protlak zarestujeme (pozor, nesmíme ho připálit!)
4. Vše zalijeme připraveným hovězím vývarem, zamícháme ode dna, aby se omáčka nepřipálila a povaříme ji do zhoustnutí
5. Do hrnce propasírujeme omáčku přes podlouhlý cedník, přidáme předem namočené rozinky, rozkrájené porce masa, podle potřeby ještě ochutíme citrónovou šťávou a povaříme (rozinky musí být v omáčce dokřehka uvařené, jenom tak ji dodají pikantní chuť)
6. Nakonec do rajské vložíme lžičku másla pro zjemnění.

Doporučení:

Takto připravenou omáčku podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy