REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata s česnekem a feferonkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená rajčata s česnekem, feferonkou, bílým pepřem a lístky bazalky, zavařená.


Ingredience:
Na 3 menší sklenice:
2 kgcherry rajčat
6 ksstroužků česneku
6 kskuliček bílého pepře
3 ksfeferonek
lístky bazalky
voda
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme, osušíme a propíchneme na dvou až třech místech velkou vidličkou
2. Stroužky oloupaného česneku podélně rozpůlíme, bazalku a feferonky omyjeme a necháme okapat
3. Rajčata naskládáme do sklenic, do každé sklenice dáme několik lístků bazalky, 4 půlky česneku, 1 feferonku a 2 kuličky bílého pepře
4. Zalijeme vodou, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Doporučení:

Naložená rajčata můžeme použít jako základ omáček na těstoviny nebo na pizzu.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy