REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidláky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta připravené těstové šátečky plněné povidlovou náplní, zdobené drobenkou.


Ingredience:
Rozpis na 16 kusů:
400 ghladké mouky
100 gmásla
50 gkrupicového cukru
30 gdroždí
200 mlmléka
2 ksvejce
1 ksvejce na potření
1 sáčekvanilkového cukru
kůra z 1/2 ks citrónu
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka soli
pečící papír na plech
Na náplň:
200 gpovidel
1-2 lžícerumu
špetka skořice
Na drobenku:
50 gmoučkového cukru
50 gmásla
50 ghrubé mouky

Postup:

1. Z droždí, cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic vlažného mléka vymícháme kvásek, necháme ho 15 minut vzejít
2. Ze zbylé mouky, cukrů, soli, vajec, másla, citrónové kůry, muškátového oříšku a vzešlého kvásku vypracujeme těsto, necháme ho vykynout
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenčí plát, ten rozdělíme na čtverce velké 8×8 cm
4. Doprostřed každého nanesme povidlovou náplň, rohy přehneme a uprostřed stiskem spojíme, na plechu na pečícím papíru necháme 15 minut kynout
5. Povidláky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy