Uvařené brambory rozšťouchané, zalité vodou, doplněné kostkou bujónu a sušenou celerovou natí, krátce povařené, podávané dochucené máslem a solí.
Ingredience:
400 g | brambor |
20 g | másla |
1,25 l | vody |
1 ks | kostky bujónu |
1 lžička | sušené celerové natě |
trochu kmínu | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky, zalijeme je horkou osolenou vodou, okmínujeme a uvaříme doměkka
2. Vodu scedíme do hrnce, brambory rozšťoucháme na kaši, zalijeme procezenou vodou z brambor, podle potřeby ještě dolijeme vařící vodou, přidáme bujón, rozdrcenou celerovou nať, podle chuti osolíme a krátce povaříme
3. Před podáváním vmícháme do polévky máslo, které dobře rozmícháme.