REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze šťouchaných brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory rozšťouchané, zalité vodou, doplněné kostkou bujónu a sušenou celerovou natí, krátce povařené, podávané dochucené máslem a solí.


Ingredience:
400 gbrambor
20 gmásla
1,25 lvody
1 kskostky bujónu
1 lžičkasušené celerové natě
trochu kmínu
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky, zalijeme je horkou osolenou vodou, okmínujeme a uvaříme doměkka
2. Vodu scedíme do hrnce, brambory rozšťoucháme na kaši, zalijeme procezenou vodou z brambor, podle potřeby ještě dolijeme vařící vodou, přidáme bujón, rozdrcenou celerovou nať, podle chuti osolíme a krátce povaříme
3. Před podáváním vmícháme do polévky máslo, které dobře rozmícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy