REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory povařené spolu s trhanými krupkami, kořenovou zeleninou a kapustou, prolisované, dochucené česnekem, sádlem a kořením.


Ingredience:
3 ksbrambor
100 gkořenové zeleniny
1,25 lvody
1 hrsttrhaných krupek
1 lžícesádla
stroužek česneku
kousek kapusty
majoránka
petrželka
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky
2. Očištěnou, pokrájenou zeleninu a krupky zalijeme vodou a uvaříme doměkka
3. Polévku prolisujeme přes sítko nebo rozmixujeme, osolíme, dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem, omastíme sádlem
4. Před nalitím polévky dáme do talířů nasekanou petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy