Kotrč je jedlá houba, skvěle se hodí na přípravu falešné dršťkové, do polévek i na řízky.
Ingredience:
400 g | kotrče |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužků česneku |
vývar | |
mletá paprika | |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kousky kotrče dáme vařit spolu se solí a rozpůlenou jednou cibulí
2. Mezi tím na sádle zpěníme nakrájenou druhou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou masového vývaru, připravíme si tak zásmažku
3. Polévku s kotrčí vaříme asi půl hodiny, potom z ní vyndáme dvě celé půlky cibule a zahustíme ji zásmažkou
4. Dochutíme třeným česnekem, pepřem a majoránkou.
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. Máme-li kotrč i s kořenem, můžeme ho ve vodě v chladném prostředí uchovat i několik týdnů a postupně z něj ukrajovat.
Poznámka:Více o kotrči se dozvíte v našem atlase hub: Kotrč kadeřavý.